Menu

Garnalen

Drenthe

Groningen

Aquariumwinkels


Aquafish Hoogeveen (Drenthe)

Een deel van het planten aanbod bij Aquafish te Hoogeveen

Deze winkel zit in Hoogeveen en was een aangename verrasing toen we binnenkwamen. Het het is een vrij diepe winkel en bijna in zijn geheel gericht op aquaria, terraria ed ze hebben ook een stukje hengelsport. De zaak is vol er is geen plek onbenut gelaten, ook niet in de lucht aan de wanden, waar oa prachtige zelfgemaakte achterwanden in alle soorten en maten hangen te pronken.Dit is ook 1 van de mooiere aquariumzaken waar ik geweest ben, het aqua/terrarium afdeling is prachtig mooi en ze hebben een soort grotthema zelfs de aquaria waar de vissen in zitten zijn er op aangepast. De zaak oogt zeer netjes ondanks de soms wat chaotische hoekjes waar je tal van hout en stenen en andere materialen kan vinden.

Er is ook een hele lange smalle stenen bak die de hele aquariumafdeling bestrijkt met koi karpers ook zeer mooi, zelfde geld voor de plantenbak die zo lang als de aquarium afdeling is je loopt dus met alles tegelijk mee. Ze hebben ook garnalen oa waaierhand garnalen, maar ook Vuurgarnalen en Crystalreds en verschillende soorten slakken waaronder Appelslakken en Anatome Helena's en zo'n Alg etende slak waar ik even de naam niet van weet.

Ze hebben zat vissen maar niet hele bijz en ze zijn ook niet gespecialiseert in een bepaalde soort. Ze maken ook aquariums op maat voor je met alles wat je verder nodig bent. Deze zaak is echt een toppertje qua inrichting netheid ed en het personeel is vriendelijk en behulpzaam.

Aanbod voertjes en planten

Voertjes zijn er voldoende ook levend voedsel, Er zijn ruim voldoende planten aanwezig ook bijzondere hele dure soorten en de bak oogt zeer schoon.

Ze maken ook aquaria op maat bij Aquafish

Aanbod aquaria en materialen

Wat ik al zei, ze maken ook speciaalbakken het aanbod van gewone bakken heb ik niet zo op gelet al waren de Juwelbakken die ik wel zag fors aan de prijs Het aanbod van hout, stenen, grind, zand en sier objecten die je in je aquarium kan plaatsen zijn er ruim voldoende aanwezig. Je kan er zelfs emmertjes kopen met allerlei soorten stenen bijv, ook de keuze van hout is enorm.

Personeel

Net als bij alle andere zaken, de kennis moet je zelf meenemen. Je wordt wel snel geholpen en het personeel is vriendelijk.

Oordeel

Aanbod vissen: goed
Aanbod planten: zeer goed
Aanbod Voertjes: ruim voldoende
Aanbod Aquaria: voldoende
Aanbod Overige: Uitstekend (materialen)
Aanbod Garnalen: voldoende
Kennis personeel: redelijk
Hygiene: voldoende
Prijs: redelijk

Overige info

Naam: Aquafish
Adres: Schutstraat 56 Hoogeveen
Tel: 0528-263556


Grotere kaart weergeven
Openingstijden

Dinsdag 09:00-18:00
Woensdag 09:00-18:00
Donderdag 09:00-18:00
Vrijdag 09:00-21:00
Zaterdag 09:00-17:00
Website:  Aquafish

naar boven


Het Aquariumhuis Appingedam (Groningen) Failliet

Het Aquariumhuis in Appingedam

Het aquariumhuis in Appingedam is zeker 1 van de betere in de provincie Groningen. De zaak is ligt een beetje verstopt in het centrum van Appingedam je kan er mooi vlakbij parkeren bij een supermarkt.

Ze zijn helemaal gericht op het verkopen van aquaria en toebehoren verschillende showbakken zoet/zout staan in de winkel. Aquaria met vis zijn ruim voldoende aanwezig van hele kleintjes tot grote Cicliden ze hebben best veel Cicliden als je een liefhebber bent. Als je van Discusvissen houd, ben je hier ook aan het goede adres ze hebben een leuk aantal bakjes met Discus vissen.Garanalen en andere kreeftachtigen hebben ze ook, al heb ik de indruk dat het aanbod nogal eens varrieert. Het is een leuke gezellige winkel waar het goed toeven is en het personeel is best aardig er loopt ook een poes rond.

Aanbod voertjes en planten

Een deel van het aanbod van vissen en planten in het Aquariumhuis te Appingedam

Voertjes en planten zijn er altijd in voldoende mate ook levend voedsel, javamos is meestal ook wel te krijgen. Verder zijn het toch weer de beetje standaard planten die ze hebben.

Aanbod aquaria en materialen

Aquariumhuis Appingedam Aquaria en toebehoren hebben ze genoeg ook van verschillende merken, ook fiters, filtermateriaal luchtpompen, Co2 installaties enz ze hebben het allemaal. Ook het aanbod van hout, stenen, grind, zand en sier objecten die je in je aquarium kan plaatsen zijn er ruim voldoende aanwezig.

Personeel

De kennis van het personeel verschilt de 1 weet er meer van dan de ander,
net als bij alle andere zaken, de kennis moet je zelf meenemen. Je wordt
over het algemeen redelijk snel geholpen en het personeel is vriendelijk.

Oordeel

Aanbod vissen: goed
Aanbod planten: goed
Aanbod Voertjes: voldoende
Aanbod Aquaria: voldoende
Aanbod Overige: goed
Aanbod Garnalen: voldoende
Kennis personeel: voldoende
Hygiene: voldoende
Prijs: prijzig

Overige info

Naam: Het Aquariumhuis
Adres: Stationsstraat 6-8 9901 BM Appingedam
Tel. 0596-626447
Fax. 0596-626447


Grotere kaart weergeven

Openingstijden

Maandag 13:00-18:00
Dinsdag 10:00-18:00
Woensdag 10:00-18:00
Donderdag 10:00-18:00
Vrijdag 10:00-21:00
Zaterdag 10:00-17:00
Website: Aquariumhuis

naar boven


Pets and Co(was Discus)De Dierenriem Groningen

Discus De Dierenriem Groningen

Dit is een Dierenspeciaalzaak in mijn eigen wijk, dus daar kom ik regelmatig. De winkel is tot en met het plafond gevult meer kan er echt niet in. Voorin is een heel klein stukje ingericht voor de Hengelsport de rest tot aan de helft van winkel is vooral voor honden, katten en knaagdieren en dergelijke. De rest van de zaak is een aquarium afdeling en terrarium (stelt niet veel voor) ook is er nog een ruimte met vogels. De aquarium afdeling is behoorlijk klein maar staat propvol met aquaria met vissen zo'n 100 bakjes schat ik. Het aanbod is vrij gewoon over het algemeen, soms hebben ze apparte grote Cycliden. De bakken met vis zien er de laatste tijd erg fris en verzorgt uit, en ze zijn ook gewoon leuk ingericht. Dwerg Granalen hebben ze ook in een kleine Nano bakje, Vuurgarnalen hebben ze altijd wel, soms ook wel es een andere soort.

Aanbod voertjes en planten

Ze hebben behoorlijke plantenbakken voor klein, middel en grote planten. Soms hebben ze veel en soms is het aanbod mager bijz planten zul je hier niet aantreffen. Qua voertjes hebben ze voldoende keus, ook levendig voer en diepvriesvoer.

Aanbod aquaria en materialen

Vooral Juwel is goed vertegenwoordigd, ze hebben ook een paar Cayman bakken, en kleine Superfish bakjes. Voor de rest veel plastic en vissenkommen. Materialen zoals filtermateriaal, pompjes TL verlichting ed zijn voldoende te krijgen. Stenen, grind, zand zijn er ook voldoende, stukken hout ook dat speciale dunne hout voor in een nano bakje hebben ze soms, en is erg prijzig.

Personeel

De kennis van het personeel is redelijk goed en je wordt over het algemeen redelijk snel geholpen en het personeel is redelijk vriendelijk.

Oordeel

Aanbod vissen: voldoende
Aanbod planten: Over het algemeen voldoende
Aanbod Voertjes: voldoende
Aanbod Aquaria: voldoende
Aanbod Overige: voldoende
Aanbod Garnalen: Ze hebben af en toe garnalen
Kennis personeel: voldoende
Hygiene: voldoende
Prijs: redelijk

pets and Co de Dierenriem Groningen

Overige info

Naam: Pets & Co de Dierenriem
Adres: Dierenriemstraat 244 Winkelcentrum Paddepoel
9742 AN Groningen
Tel.050-5777070
Fax. 050-5791341


Grotere kaart weergeven

Openingstijden
Maandag 13:00-18:00
Dinsdag 09:00-18:00
Woensdag 09:00-18:00
Donderdag 09:00-21:00
Vrijdag 09:00-18:00
Zaterdag 09:00-17:00
Website: Discus

naar boven


Fremabo Nieuwe Pekela

Gisteren zijn we even naar Nieuwe Pekela geweest naar Fremabo daar waren we nog nooit geweest. Daar aangekomen had ik gelijk het idee dat die niet open was, alles was donker, toch maar uitgestapt. Op het kaartje van openingstijden stond ook open vanaf 13:00 en het was 11:35, toch maar even de deur proberen en die bleek gewoon open te zijn. Beetje brutaal zijn we gewoon naar binnen gestapt, als het niet mag sturen ze ons wel weer weg was de gedachte. Maar dat gebeurde niet, we zagen wel een jonge dame die aan het werk was in het aquarium gedeelte maar die zei niks tegen ons of hoorde of zag ons niet. Dus gingen we gewoon lekker rondkijken, en dat viel niet tegen leuke winkel, na 20 minuten kwam de eigenaar ons vragen of die ons van dienst kon zijn. Nooit geweest hier en wilden even een kijkje nemen was ons antwoord, dat was oké maar hij moest even een chauffeur helpen die goederen kwam brengen. Immers de zaak was eigenlijk nog niet open dus konden we hem het niet kwalijk nemen dat die even weg moest, konden wij lekker verder rondkijken.

Alles zag er goed en netjes uit ook de aquarium gedeelte zag er prima in orde uit er was keuze genoeg qua vissen, planten waren er ook genoeg maar het zelfde wat ze eigelijk overal een beetje hebben. Ze hadden ook Indische modderkruiper/Pangio kuhlii
 en die zijn leuk als je ze tenminste ziet in de bak, maar ze maken je bodem ook mooi los, ik heb er 5 gekregen van Jenny, dus daar was ik erg blij mee. We hadden eigenlijk verder niet echt iets nodig dus hebben we wat kleine dingetjes gekocht zoals een visnetje die waren erg goedkoop, en Remco nog een stukje hout en turf plakken en nog wat spullen. We hebben nog even met de eigenaar gepraat hij is echt een liefhebber die van zijn hobby z'n werk heeft kunnen maken. We hebben daar ook gelijk kortingsbonnen kunnen scoren voor het Vivarium wat eind maart weer in Nieuwegein gehouden wordt, Fremabo staat zelf ook op de beurs.

Oordeel

Aanbod vissen: voldoende
Aanbod planten: redelijk
Aanbod Voertjes: Goed
Aanbod Aquaria: voldoende
Aanbod Overige: zeer goed
Aanbod Garnalen: voldoende idzv de meest zaken hebben nog minder
Kennis personeel: redelijk
Hygiene: zag er goed uit
Prijs: redelijk (sommige vissen zijn wel duur)

Overige info

Naam: Fremabo
Adres: Holland Marsh 9 9663AV Nieuwe Pekela (Groningen)
Tel: 0597-676756


Grotere kaart weergeven

Openingstijden
Maandag 18:30-21:00
Dinsdag 13:00 tot 17.00 uur en 18.30 tot 21.00 uur
Woensdag 13:00 tot 17.00 uur en 18.30 tot 21.00 uur
Donderdag 13:00 tot 17.00 uur en 18.30 tot 21.00 uur
Vrijdag 13:00 tot 17.00 uur en 18.30 tot 21.00 uur
Zaterdag 10:00-17:00
Buiten deze openingstijden ook op afspraak.
Website: Fremabo

naar boven


Frits Kuiper (Groningen)

Frits Kuiper voor zijn winkel aan de Noordehaven in Groningen

Dit is wederom een zaak waar ik regelmatig kom, en vroeger als kind ook al voor bijv hengelsport artikelen. Tegenwoordig kom ik er dus voor de aquarium afdeling kijken naar leuke visjes of plantjes. De zaak is er lang en redelijk smal en er lang/diep, ook hier is voorin de zaak de hengelsport afdeling. Frits Kuiper richt zich zich vooral op aquaria en wat Terraria en toebehoren en dus een stukje hengelsport.

Leuke zaak en in Groningen stad zeker 1 van de betere, best wel wat bakjes met vis redelijk schoon, een zoutwaterafdeling hebben ze ook, met mooie zoutwater vissen en koraal enzo. De keuze van de vis voor zoetwater is best goed ze hebben redelijk wat soorten. Garnalen zoals de waaierhand, slakken Helana's, Appelslakken, en van die Algetende slakken hebben ze ook. Ook dwergarnalen hebben ze Vuurtjes en CR, Japonica's. Bijtjes en tijgers, ook hebben ze bakjes met Jappanse en Endlers.

Ze hebben ook een aantal speciaal sierbakken oa zoutwater en een grote zoetwater aquarium, en een apparte lange smalle aan de muur, erg mooi allemaal. Ze hebben ook een aantal vissoorten die ik niet thuis kan brengen, maar zien er appart uit, teven hebben ze een aantal koudwater soorten. Frits Kuiper is een gezellige mooie beetje rommelige winkel een bezoekje aan de winkel is zeker de moeitje waard als je in de buurt van Groningen woont.

Een stukje van de zoetwater aquarium afdeling van Frits Kuiper

Aanbod voertjes en planten

Ze hebben best lange grote bakken voor de planten, alleen het aanbod varrieerd nogal eens, de ene keer is alles barstens vol, en een andere keer is bijna alles leeg. Dat is een beetje jammer vind, waarschijnelijk moet alles bijna op zijn voordat er nieuwe bestelt wordt.Maar als ze goed gevult zijn is er ruim voldoende keus, Hygiene verschilt nogal eens, de ene keer superschoon de andere keer wat minder, maar over het algemeen voldoende. Voertjes zijn ook voldoende aanwezig van diverse merken, ook diepvriesvoer en levend voer.

Een deel van het aanbod van aquariumplanten van Frits Kuiper

Aanbod aquaria en materialen

Ze hebben best wel wat bakjes beetje standaard Juwel werk, maar als ik een aquarium moest kopen en ik wist nog niet welke ging ik er niet voor naar Frits Kuiper.Ze hebben trouwens ook terraria te koop als ik me niet vergis en een aantal Nano bakken en Superfish Aqua de kleintjes. Materialen voor in het aquarium hebben ze voldoen zoals grind, en zand, en voedingsbodem. Stenen en hout groot en kline hebben ze ook voldoende filters en dergelijke lntern/extern hebben ze wel maar niet erg veel keus. Voor de rest hebben ze wel in principe alles wat je nodig bent in voldoende mate.

Een deel van de zoutwater afdeling van Frits Kuiper

Personeel

Hier is de kennis wel aanwezig maar vaak gaat de handelsgeest voor bij de eigenaar, dus ook hier geld als je iets koopt win van tevoren info in via bijv internet of beter van kenners.

Oordeel

Aanbod vissen: voldoende tot goed
Aanbod planten: Over het algemeen redelijk tot goed
Aanbod Voertjes: voldoende
Aanbod Aquaria: voldoende
Aanbod Overige: voldoende
Aanbod Garnalen: voldoende idzv de meest zaken hebben nog minder
Kennis personeel: redelijk
Hygiene: wisselt nogal eens, over het algemeen redelijk
Prijs: Best Prijzig sommige produkten

Overige info

Naam: Frits Kuiper
Adres: De Noorderhaven 13 9712 VE Groningen
Tel. 050-3129092 Fax. 084 755 3582


Grotere kaart weergeven

Openingstijden
Maandag 11:00-18:00
Dinsdag 09:00-18:00
Woensdag 09:00-18:00
Donderdag 09:00-21:00
Vrijdag 09:00-18:00
Zaterdag 09:00-17:00
Website: Frits Kuiper

naar boven


Hornbach Groningen (Groningen)

Update: 23-02-2012

aquarium afdeling Hornbach groningen Hildo van de site twolefthands

Hornbach is natuurlijk geen echte aquarium zaak, maar het assortiment op de aquarium afdeling is groot genoeg om beoordeeld te worden. Ze hebben koud water vissen zoals koi ed vooral voor in de vijver. De meesten daarvan zitten zitten in redelijke bassins. Het aanbod tropische vissen is redelijk te noemen, maar geen bijzondere soorten. Ze hebben ook een grote showbak die maar niet verder af wil komen na een schoonmaak, er zitten nog steeds alleen Cory's in. Ze hebben ook krabben en garnalen en wat soorten slakken, ze hebben 1 nano bakje met kleine garnaaltjes vuurtjes soms Crystal reds en nog een soort.

Aanbod voertjes en planten

Het aanbod van voertjes voor zowel koud als warm water is redelijk tot groot te noemen, ze hebben ook verschillende merken. Ze hebben ook diepvriesvoer, ik durf niet te zeggen of ze levend voer hebbben, heb ik niet zo opgelet. Het aanbod van planten wisselt nog wel eens, ze hebben zowiezo nooit veel, en vooral het gewone spul. Soms hebben ze kleine plantjes speciaal voor in een nano bakje, echt schoon is de plantenbak eigelijk nooit.

Aanbod aquaria en materialen

Qua aanbod aquaria in de winkel kan Hornbach nog wel eens de grootste van het noorden zijn, en de goedkoopste. Ze hebben alles van Juwel alle aquaria, meubels in verschillende kleuren, Juwel filters en onderdelen. Ze hebben ook andere merken aquaria zoals Cayman, Vitacraft, Tetra, alles voor nano cubes van Dennerle enz. Ook het aanbod van plastic en glazen zowel panorama als gewone bakken in alle soorten en maten, zonder kap, pomp, verlichting enz. is behoorlijk groot te noemen. Ook andere dingen zijn er genoeg te vinden te veel om op te moemen een paar voorbeelden, thermometers, luchtpompjes, allerlei soorten filters extern en intern van verschillende merken. Stenen, grind, zand, voedingsbodems, hout, en van die kitch dingen voor in je aquarium zijn er ook voldoende te vinden.

Personeel

De kennis van het personeel verschilt de 1 weet er meer van dan de ander, net als bij alle andere zaken, de kennis moet je zelf meenemen. Je wordt over het algemeen redelijk snel geholpen en het personeel is redelijk vriendelijk.

Oordeel

Aanbod vissen: voldoende
Aanbod planten: matig
Aanbod Voertjes: goed
Aanbod Aquaria: zeer goed
Aanbod Overige: zeer goed
Aanbod Garnalen: matig
Kennis personeel: matig
Hygiene: wisselt nogal eens, over het algemeen voldoende
Prijs: aquaria Juwel en materialen goed, sommige vissen vooral Corydorassen zijn heel duur 8 a 9 Euro ps!

Overige info

Naam: Hornbach - Groningen
bouwmarkt en tuincentrum
Adres: NL-9738 AB Groningen/Noorderhoogebrug Groningerweg 45/2
Contact: Tel.: 0031/50/574 26-00
Fax: 0031/50/574 26-33


Grotere kaart weergeven

Openingstijden:
Maandag - vrijdag: 07.00 - 21.00 uur
Zaterdag: 08.00 - 18.00 uur
Website: Hornbach

naar boven


Huisdierenwereld (Groningen)

Huisdiernwereld

Ook deze zaak zit in Groningen-Stad in de wijk Helpman, leuk zaakje ze hebben ook reptielen. De aquarium afdeling is appart in een soort aanbouw lijkt het. Er staan een paar showbakken oa 1 met Cicliden, in het midden staan alle bakken die te koop zijn ze hebben de meest voorkomende vissen en ook sluierstaarten garnalen hebben ze niet, althans ik heb ze niet gezien. Het zaakje is best de moeite waard als je een keer in Groningen bent of er woont het geheel ziet er redelijk goed en verzorgt uit.

Aanbod voertjes en planten

De planten die ze hebben staan vooral in de bakken zelf waar de vissen ook inzitten het aanbod is ook mager tenminste toen wij er waren. Op het gebied van voertjes hebben ze voldoende maar niet bijzonder veel of ze levend voedsel hebben weet ik eigelijk niet.

Aanbod aquaria en materialen

Qua aanbod aquaria in de winkel zit het wel goed, vooral als je van apparte aquariums houd en niet van het standaard werk. Van de bekende merken zijn Juwel, Cayman en Superfish vooral de aqua serie vertegenwoordigd, verder hebben ze nog een aantal apparte aquaria die je eigelijk niet vaak ergens anders ziet. Stenen, grind, zand, stukken hout zijn voldoende aanwezig ook andere sierdingetjes voor in het aquarium hebben ze voldoende. Overige materialen, filters en aanverwanten, netjes en dergelijke zijn voldoende aanwezig.

Personeel

De kennis van het personeel verschilt de 1 weet er meer van dan de ander, net als bij alle andere zaken, de kennis moet je zelf meenemen. Je wordt over het algemeen redelijk snel geholpen en het personeel is redelijk vriendelijk.

Oordeel

Aanbod vissen: Voldoende
Aanbod planten: erg matig
Aanbod Voertjes: voldoende
Aanbod Aquaria: goed
Aanbod Overige:voldoende
Aanbod Garnalen: geen
Kennis personeel: redelijk
Hygiene: voldoende
Prijs: redelijk

Overige info

Naam: Huisdierenwereld
Adres: Helperplein 5-7 9721 CX Groningen
Tel. 050 - 526 86 86
Fax. 050 - 527 92 92


Grotere kaart weergeven

Openingstijden
Maandag 13:00-18:00
Dinsdag 09:00-18:00
Woensdag 09:00-18:00
Donderdag 09:00-20:00
Vrijdag 09:00-18:00
Zaterdag 09:00-18:00
Website: Huisdierenwereld


Koicompagnie Beilen

Zaterdag zijn we even naar de Koicompagnie geweest in Beilen. We waren er er wel eens eerder geweest maar toen hadden ze maar weinig op aquarium gebied, het was/is vooral gericht op Koi. Wat natuurlijk logies is, het heet niet voor niets de Koicompagnie nietwaar?, we hebben ook nooit echt bij de Koi gedeelte gekeken daar ligt onze intresse niet. Maar we hadden gehoort/gelezen dat ze een stuk hadden uitgebreid dus werd het tijd om weer eens een bezoekje te brengen.

En inderdaad er was een stuk bij gekomen en ze hebben nu een aparte aquarium gedeelte, met best veel spulletjes. Sera en Tetra en natuurlijk Superfish waren ruim vertegenwoordigd, overal genoeg keuze van, ook Eheim pompen bijvoorbeeld. De Eigenaar kwam vrij snel naar ons toe, en ik vertelde hem het zelfde als hierboven geschreven, en vol trots liet die alles zien. Hij ging ons voor naar de gevulde aquariums en ze hadden nu 124 bakken vis, en dat zou nog wel eens meer kunnen worden in de toekomst. Het was een beetje doorsnee vis wat er in de bakken zat niks speciaals ook geen Malawi Cichliden of Discus vissen bijvoorbeeld.

In het midden hadden ze de plantenbakken staan, dat vond ik er niet echt fris uitzien, wat niet zo gek was, omdat er veel te weinig verlichting boven hangt, dus dat is nog een verbeterpunt. Conclusie Voor het kopen van spulletjes en voertjes hebben ze ruim voldoende keus en zijn gemiddeld qua prijs en kun je daar prima terecht. Voor vissen ook wel, zolang je doorsnee vis neemt en niets aparts zoekt, Jenny heeft nog 3 Indische modderkruiper/Pangio kuhlii
 gekocht, die waren maar 1.50 ps.

Oordeel

Aanbod vissen: net voldoende
Aanbod planten: matig
Aanbod Voertjes: Goed
Aanbod Aquaria: voldoende
Aanbod Overige: voldoende
Aanbod Garnalen: een paar
Kennis personeel: redelijk
Hygiene: Dat kan beter (plantenbak)
Prijs: redelijk

Overige info

Naam: Koicompagnie
Adres: Romhof 21 Beilen
Tel: 0593 541415.


Grotere kaart weergeven

Openingstijden
Maandag 9:00-20:00
Dinsdag 9:00 tot 20.00 uur
Woensdag 9:00 tot 20.00 uur
Donderdag 9:00 tot 20.00 uur
Vrijdag 9:00 tot 20.00 uur
Zaterdag 9:00-17:00
Zondag 10:00 tot 17:00
Buiten openingstijden of in dringende zaken 0650971538.

Website: Koicompagnie


Noot: De hierboven geplaatste beoordelingen waren vaak een moment opname, dus hoeft niet per se de waarheid te zijn. bovendien zijn de beoordelingen hierboven beschreven de mening van de Auteur, en hoeft dus niet de mening van een ieder te zijn. Alleen de winkels die de moeite waard waren in de ogen van de Auteur zijn hier beoordeeld. Er zijn dus veel meer Dierenspeciaalzaken met wat aquaria, maar die worden hier dus niet beschreven.

Nog geen reacties.

naar boven


 
Contact Youtube Tofja aquarium disclaimer 2009-2014